Razvoj Golf dobio prvu građevinsku dozvolu

Tvrtka 'Razvoj Golf' u vlasništvu izraelskog poduzetnika Aarona Frenkela ishodila je prvu građevinsku dozvolu za gradnju Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu.Dobili su dozvolu za izgradnju glavne javne prometnice s infrastrukturom od ulaza u Sportsko-rekreacijski centar do prilazne ceste prema turističkoj zoni Bosanka Sjever.

To je prvi korak prema ishodovanju svih silnih dozvola koje još trebaju prije realiziranja cjelokupnog projekta, prva od 230 dozvola koje još moraju imati, kaže predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mato Franković (HDZ).

Sve te dozvole trebaju ishodovati sukladno lokacijskoj dozvoli koju su dobili nedavno. Ova dozvola odnosi se na javnu cestu koja bi trebala ići od Žarkovice prema Šumetu. Inače, ta javna cesta bit će u vlasništvu Grada Dubrovnika, a tvrtka 'Razvoj golf' je investitor u dokumente kako bi se izgradila javna cesta kojom će se u konačnici služiti i oni, ali u prvom redu građani Grada Dubrovnika – rekao je Franković.

Radovi kreću uskoro

U listopadu 2015. Godine, u redovitoj proceduri,izdana je lokacijska dozvola koja se odnosi na izgradnju Športsko-rekreacijskog centra s golf-igralištem, izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda te rekonstrukciju javne prometnice od D8 do Bosanke. Temeljem te dozvole predviđeno je izdavanje oko 300 građevinskih dozvola za objekte unutar obuhvata lokacijske dozvole – odgovorio je Ivan Kusalić, prokurist tvrtke ''Razvoj golf''.

Samim izdavanjem lokacijske dozvole stekli su se uvjeti za traženje i izdavanje građevinskih dozvola. Ova građevinska dozvola odnosi se na izgradnju 600 metara javne prilazne prometnice s infrastrukturom od u laza 2.( ulaz Žarkovica ) do prilazne ceste prema TZ Bosanka – sjever. Podnositelj zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole je Grad Dubrovnik jer se radi o javnoj prometnici. Želja nam je započeti gradnju u 2016. godini, a prema uvjetima iz svake građevinske dozvole – stoji u odgovoru Ivana Kusalića.

Dube Marjanović Ladašić

Izvor: Slobodna Dalmacija, 10.02.2016.