Linearni park

 Linearni park

Planirano je dvadesetak kilometara uređena linearnog parka s brojnim edukativnim sadržajima, pješačkim stazama, ali i dječjim igralištima, parkom skulptura i sličnim sadržajima. Vjerujemo da će ovakav sustav parkova i šetnica vikendom biti omiljeno okupljalište Dubrovčana. Svi sportski, ugostiteljski i kulturni sadržaji bit će otvoreni i za naše sugrađane.

Linearni park sustavom javnih gradskih parkova, šetnicama, konjičkim i biciklističkim stazama povezuje sve tvrđave na Srđu. U sklopu linearnog parka bit će različiti povijesni i edukacijski sadržaji. Linearan park i šetnice opuštajući su način korištenja slobodnog vremena i obnavljanja energije. Golf park Dubrovnik bit će omiljeno mjesto za školske izlete, blagdanske odmore , obiteljske dnevne i izlete vikendom.

Srđ je simbol obrane Dubrovnika i na njemu je nekoliko za obranu grada vrlo znamenitih mjesta.Vođeni mnogim povijesnim vrijednostima, u suradnji s braniteljskim udrugama definirali smo mjesta koja imaju posebno značenje u smislu sjećanja na Domovinski rat te osigurali da ona budu dostojno obilježena, otvorena i dostupna svima (poput Puta k Strinčijeri, same Strinčijere i tvrđave Imperial).

Predvidjeli smo i prometnice kojima ćemo omogućiti da ta mjesta budu lako dostupna i osobama s invaliditetom.