WE... THE FUTURE - FESTIVAL NA SRĐU

Počinje WTF - Dubrovački Festival u domaćoj produkciji

Kako svake godine na našu obalu pristiže sve više svjetskih elektroničkih brendova, ni Dubrovnik ne zaobilazi festivalska manija odlične glazbe. No, za razliku od festivala u stranoj produkciji diljem naše obale, biser Jadrana ove je godine dobio festival u domaćoj produkciji zanimljivog imena - WTF. No, ta tri slova ne znače ono na što vas isprva asociraju.

Naime, trodnevni audio-vizualni festival ''WTF Dubrovnik'' prvi je open-air festival u Dubrovniku koji svoja vrata otvara u petak, 5. kolovoza, ispred tvrđave Imperial na brdu Srđ u 22:00 sata.

WE...THE FUTURE

Festival ''WTF Dubrovnik '' organizira neprofitna udruga Kazin, koja za cilj ima promicanje svih oblika urbane kulture, razvoj nezavisnog kulturnog i umjetničkog izražavanja, poticanje, promicanje i unaprjeđivanje svih oblika aktivnosti mladih na području glazbenog, likovnog, video i foto stvaralaštva.

LOKACIJA I LINE-UP

Plato tvrđave Imperial po prvi put postaje atraktivna ljetna pozornica na kojoj će ovom prilikom nastupiti legenda elektroničke glazbe Kevin Yost kojeg smo ovom prigodom intervjuirali te saznali što nam sprema na Srđu te lokani DJ-eviAudiometric i Torres koji će zavrtiti back 2 back set, Djivo aka dBA te Flora & Lija. Osim toga, Imperijal se ovim eventom pridružuje listi hrvatskih party tvrđava .

Program započinje u 22 sata, a prijevoz do Srđa je organiziran. Žičara vozi do 1 sat po cijeni od 20 kn za povratnu kartu, odnosno 10 kn u jednom smjeru uz predočenje osobne iskaznice. Povratak sa Srđa organiziran je Libertasovim autobusima u 4, 5, 6 i 7 sati. Osim toga, prijevoz je moguć Plavim taksijem koji će voziti na relaciji Grad - Bosanka po cijeni od 70 kn.

Osobnim automobilima pristup će biti omogućen do Bosanke, kako bi se izbjegle gužve do tvrđave Imperial te se oslobodila cesta za eventualne hitne slučajeve. Motociklima i skuterima pristup je moguć do samog ulaza na festival.

Druga festivalska večer održat će se u Lazaretima i na Komardi gdje će uz domaće snage Zookey-ja, Petru i Maroja nastupiti i regionalni DJ-evi: Pion, Jakša Pavičevićte Wecky & Jux.

Treća i finalna festivalska večer održat će se na brodu koji će isploviti u 22h i na kojem će nastupiti Jamie Anderson, Bronski & Herya, Klabika Collective te lokalna podrška Denis T, Benx i Funk You.

Izvor: MixMag Adria, 04.kolovoza 2016.