Projekt Golf park Dubrovnik

Projekt Golf park Dubrovnik bit će primjer ekološke osjetljivosti, održivosti, ali i napredna dizajna, inspirirana jedinstvenom ljepotom prirodnog okruženja. Ljepota i snaga ove lokacije omogućuju nam stvaranje jedinstvena doživljaja i nezaboravna iskustva, u skladu s duhom i tradicijom ovoga grada. Pružit ćemo neponovljivo iskustvo boravka, usluge, rekreacijskih mogućnosti te uživanje u kulturnim i prirodnim dobrima.

Golf park Dubrovnik posve će valorizirati neiskorišteno područje Srđa, koje je kultni dio dubrovačke povijesti. Vraćajući plato od 350 hektara stanovnicima Dubrovnika, Golf park Dubrovnik stvorit će neprekinutu poveznicu između platoa Srđa i grada Dubrovnika kreirajući sportsku i rekreacijsku destinaciju svjetskoga ugleda i uvijek živo mjesto za odmor i zabavu.

Razvojem golf-centra s mnogobrojnim pratećim kapacitetima stvara se novi, konkurentni turistički proizvod koji jamči ekskluzivnost, visoku potrošnju, revitalizaciju ruralnih područja te maksimalno produljenje turističke sezone.


Sadašnju   ponudu turistima obogatit će ono što Dubrovniku nedostaje, a to su osim golf-terena i raznoliki sportsko-rekreacijski sadržaji, privlačna ugostiteljska, zabavna i shopping-ponuda te visoko kvalitetni smještajni objekti najvišega standarda.

Golf-terene od 18 i 9 rupa osobno je dizajnirao Greg Norman, jedan od najpoznatijih igrača golfa u povijesti, koji je s razlogom jedan od najtraženijih svjetskih projektanata golf- terena. Tvrtka Grega Normana, Golf Course Design (http://www.gngcd.com/), osmislila je više od 100 golf-igrališta na šest kontinenata, od kojih sedam u Europi, a njegov najnoviji projekt, koji trenutačno radi, povezan je s Hrvatskom.     

Greg Norman poznat je po svom pristupu da svako igralište mora biti jedinstveno  te pružati neponovljiv osjećaj za pamćenje.   Poznat je i po minimalnim intervencijama u prostor i poštovanju prirodnih obilježja okoline. Angažmanom renomiranih svjetskih tvrtki za razvoj planova želimo osigurati što bolji doživljaj i ponudu našim posjetiteljima.

Neki od najpoznatijih svjetskih i hrvatskih arhitekata već su izradili idejne projekte različitih objekata za potrebe projekta Golf park Dubrovnik.