Održivi razvoj

 Održivi razvoj

Ekološka održivost

Greg Norman poznat je po minimalnim intervencijama u okoliš i maksimalnom korištenju autohtonim prirodnim obilježjima. Jedan je od čelnika „Environmental Institute for Golf“ koji jača kompatibilnost golf-igrališta s prirodnim okruženjem. 

Jedna od glavnih smjernica projekta Golf park Dubrovnik jest ekološka osviještenost. Zapuštenu površinu Srđa namjeravamo pretvoriti u zelenu oazu svježeg zraka i prirodne vegetacije koja će ostati u naslijeđe budućim naraštajima.

Svjesni smo da je zaštita okoliša temeljni preduvjet dugoročnog i održivog razvoja, pa je za budućnost našeg projekta iznimno bitno poštovanje tih načela. Teren za golf prilagodit ćemo okolini u koju dolazi, a ne obrnuto.

Napomena: u „Golf Environment Europe“ jednom su lijepo objasnili odnos ekologije i golfa. Zaključili su datereni za golf izravno ne čuvaju okoliš niti mu štete. Ovaj odnos ovisi o stupnju pažnje koja se obraća ekološkim detaljima tijekom planiranja, projektiranja, izgradnje i vođenja svakog terena za golf.
Imajući na umu to da je voda najvažnije prirodno bogatstvo, Golf park Dubrovnik brinut će se o racionaliziranoj potrošnji. Izvor Omble koristit će se kao jedino izvorište vode za sustav opskrbe vodom terena za golf i drugih objekata.

Kvaliteta Golf parka Dubrovnik temelji se na aktivnoj brizi o okolišu. Time također želimo pridonijeti razvoju grada i regije. Prostrane zelene površine osigurat će ležernu i opuštenu atmosferu te kvalitetan javni prostor od kojeg će cijela zajednica imati imati korist. cijela zajednica.

Dio su projekta i akumulacijska jezera, koja će pružiti dodatne ljepote i posebnosti svim posjetiteljima. Želimo stvoriti prostor bogate biološke raznolikosti. Šetnje parkovima i šumama koje će prekrivati plato Srđa omogućit će da se posjetitelji u idiličnoj atmosferi odmore od buke, gradske vreve i prometa. 

Socijalna održivost

Tvrtka Razvoj golf može se pohvaliti društveno odgovornim poslovanjem te brigom o zajednici u kojoj djeluje. Vodi nas ova misao: „Svi se slažemo da ostvareni poslovni rezultati ili veličina projekta koji izvodite nisu jedina mjerila uspješnosti ili veličine tvrtke. Veličina je tvrtke i u doprinosu zajednici u kojoj djelujete i s kojom živite.“

Bliska suradnja s fakultetima u Dubrovniku, ulaganje u edukaciju i briga o našim zaposlenicima samo su neke od smjernica kojima se vodimo. Bitno nam je usavršavanje naših zaposlenika i njihovo zadovoljstvo na poslu.
Također se brinemo o lokalnoj zajednici.

Razvoj golf d.o.o. je po objavljenom natječaju za dodjelu donacija u 2010. godini, pod nazivom „Novi zamah za Vaše projekte“, zaprimio je zahtjeve za donacijama vrednije od četiri milijuna kuna. Ukupno su odobrene donacije od 216.424,00 kune za projekte iz socijalne skrbi, edukacije, sporta i kulture.

 Ekonomska održivost

Svjesni smo da ekonomskim poslovanjem uvelike pridonosimo napretku društva te da ekonomska održivost podupire odgovorno korištenje resursima. Golf park Dubrovnik pomoći će ucrtavanju Dubrovnika na svjetske karte kao elitnoga golferskog odredišta, što će lokalnoj zajednici uvelike koristiti. Golf park Dubrovnik stvara dodatnu vrijednost svim građanima Dubrovnika, kao i njegovim posjetiteljima. Smatramo da će Golf park Dubrovnik moći pružiti iskustvo za pamćenje te neprestano privlačiti goste. Velika nam je želja osigurati kvalitetu života lokalnom stanovništvu i, dakako, očuvati prirodni okoliš.