Tereni za golf

golf palice

Greg Norman za igralište na Srđu kaže: „Pogled kakav puca sa Srđa nema ni jedno drugo igralište, a osim toga, Dubrovnik je biser Mediterana. To će biti jedno od tri najljepša igrališta na svijetu, a Dubrovnik će postati ekskluzivna golf-destinacija.“

Sportski doživljaj u prirodi očarava sve više ljudi. Idilična igrališta s izazovnim preprekama, kao što su jezera, idealan su preduvjet za sport i uzbuđenje. Igralište s 18 rupa bit će izgrađeno prema PGA standardima i bit će pravi izazov, čak i za profesionalne golfere. Manje igralište, ono s 9 rupa, bit će u sklopu Greg Normanove golf-akademije – prve takve akademije u svijetu. Uz golf-igrališta sagradit će se i klupska kuća te vježbalište za golf.

Golf park Dubrovnik mjesto je koje će staviti na iskušenje prave sportske znalce, ali i omogućiti mladima da se okušaju u novoj vrsti sporta na našim područjima. Želimo razvijati sportski duh, osobito među mlađim naraštajima.

Vrhunski turniri koji će biti organizirani okupljat će svjetski poznate golfere te promovirati Dubrovnik i ovu vrstu sporta u Hrvatskoj i u svijetu.

Nadamo se da će naši najmlađi sugrađani jednog dana postati najbolji igrači golfa na svijetu. Stoga ćemo u sklopu Golf parka Dubrovnik imati prvu prestižnu golf-akademiju Grega Normana, u kojoj će najmlađi Dubrovčani uživati posebne povlastice.

Dubrovačka regija ima najviše potencijala za razvoj golfa u odnosu na ostale destinacije u Europi zbog specifične klime koja omogućuje korištenje golf-terenima više od deset mjeseci godišnje. Želimo da golf postane prepoznatljiv dio cijele regije te pridonese boljem imidžu Grada.

Golf teren